fbpx

OPG HRVOIĆ

OPG Hrvoić je brend koji nastaje 2005. godine, no samo obrazovanje u području uzgoja gljiva počinje puno prije. Iako je tada, sa svojih tek desetak godina, bila riječ o uzgoju bukovača i o ubiranju raznih šumskih gljiva, doduše, samo iz hobija mog oca, ljubav prema gljivama prenijeta je i na mene.

Profesionalan uzgoj počeo je sa shiitakom (lentinula edodes), u to vrijeme još relativno nepoznatom gljivom u Hrvatskoj, bez obzira što je jedna od najcjenjenijih gljiva ili, kako ju nazivaju i „kraljica gljiva“. Usprkos činjenici da je uzgojni proces prilično zahtjevan, krenula je cjelokupna proizvodnja istih.

RAZVOJ

Prvenstveno zbog velikog entuzijazma, kao i vrlo loših i nepouzdanih supstrata i micelija za uzgoj, sva energija i financije su bili usmjereni razvoju vlastite tehnologije micelija i supstrata za, u to vrijeme, već više vrsta gljiva. Nakon brojnih testiranja i gubitaka kroz godine, OPG Hrvoić se razvio u nešto puno više od tipičnog uzgajivača gljiva. 

Cilj je postao razvoj ultimativnog micelija i supstrata za profesionalni i kućni uzgoj egzotičnih vrsta gljiva, koji je kroz godine usavršen do nivoa da ih može uzgojiti bilo tko, čak i dijete od desetak godina. 

I tako nastaje OHAS tehnologija.

Kontaktirajte nas
Pronađite nas
Pratite nas

Pošaljite nam upit

Sva pitanja i narudžbe možete poslati putem ovog obrasca. Obratite nam se s povjerenjem.