fbpx

Sušene gljive

Krajnji rezultat OHAS tehnologije.

Sve dolje navedene vrste su probrane kao najbolje, najistraživanije i znanstveno dokazane medicinske gljive.
Svaka od njih je ultimativna pomoć kod različitih vrsta bolesti te su nešto najjače što nam je podarila priroda. Nažalost, na našem tržištu postoje različiti slični proizvodi upitne kvalitete. Gljive su često puta uzgojene uz korištenje zaštitnih sredstava koja su potencijalno štetna za naše zdravlje. Tako postoje i razne podloge jednostavnije i brže za uzgoj, samim time su iste i drugačije kvalitete. Uzmimo, na primjer, shiitake. Moguće ih je uzgojiti na podlozi od slame i različitih vrsta drva poput topole ili bukve, no okusom i kvalitetom su daleko ispod gljiva proizvedenih na hrastovom supstratu i našoj OHAS tehnologiji. Stalni potrošači naših gljiva potvrdili su daleko intenzivniju aromu od ostalih. Naše gljive za sušenje su isključivo prve klase te se suše neposredno nakon ubiranja u kontroliranim uvjetima.

 

 

Micelij BUKOVAČE (pleurotus ostreatus)

Vrlo brzo i agresivno obrasta podlogu, kratke pauze između valova, obilni prinosi, minimalni rizik od kvarova. Odlikuje se velikim rasponom temperature u uzgoju (plodonosi već od 5°C pa do 20°C). Struktura gljive je srednje nježna (otporna) i veće relativne težine. Naš najprodavaniji proizvod.

Preporučena temp. inkubacije: 20 – 23°C (27°C supstrat)

Preporučena temp. uzgoja: 15 – 17°C

Preporučena vlaga u uzgoju: 80 – 90%

Dostupan kao “micelij na cjepivu”

Cijena na upit

 

Sušena reishi gljiva (listići)

Jedna od poznatijih medicinskih* gljiva za tretman ili čak prevenciju različitih patoloških bolesti, uključujući i tumore. Rijetko potrošnja sirove shiitake gljive može izazvati alergijsku reakciju pod nazivom “shiitake dermatitis“ koji se pojavljuje oko 24 sata nakon konzumacije, izlaganjem suncu isti se pogoršava i nestaje nakon 3 do 21 dana. Ova pojava vjerojatno je uzrokovana polisaharidom lentinan. Termička obrada, što se preporučuje, može eliminirati alergenost.

Cijena na upit

Micelij zlatna bukovača

Inače medicinska* tropska vrsta bukovače. Voli više temperature i pogodna je za uzgoj u ljetnim mjesecima poput BSM i brijestovaču. Izrazito žute boje, sitnijih klobuka te vrlo krhka. Formira vrlo krupne primodije prije razvoja klobuka. Na temperaturama oko 25°C plodonosi praktički bez pauza, val za valom do iskorištenja supstrata. Lužnati i slatkasti okus. Nije pogodna za skladištenje duže od 4 – 5 dana.

Preporučena temp. inkubacije: 20 – 24°C

Preporučena temp. uzgoja: 20 – 25°C

Preporučena vlaga u uzgoju: 90%

Cijena na upit

Sušeni resasti igličar

Hericium erinaceus ima dugu povijest korištenja u tradicionalnoj kineskoj medicini. Studija na štakorima iz 2005. godine pokazala je da brojni spojevi iz gljive, poput treitola, D-arabinitol, i palmitinske kiseline, mogu imati antioksidativno djelovanje, reguliraju razinu lipida i smanjuju razinu glukoze u krvi dok je studija iz 2012. godine, na štakorima koji pretrpjeli ozljede mozga, pokazala da „dnevna oralna primjena H. erinaceus može potaknuti regeneraciju ozlijeđenog peronealnih živaca kod štakora u ranoj fazi oporavka”. Drugim riječima, pomaže kod regeneracije živčanog sustava. Još novija istraživanja (2013.) pokazala su da je ova gljiva bogata nekim fiziološki važnim komponentama, u smislu  imunomodulacijske, hipolipidemičke, antioksidativne i neurozaštitne aktivnosti, bogata je beta-glukan polisaharidima, koji su odgovorni za suzbijanje raka. Znanstveni osvrt iz 2014. godine, fokusiran na terapijske učinke H. Erinaceus, zaključio da je” korisna protiv raznih bolesti, kao što su Alzheimerova, te  imunoregulacijska i mnogim tipovima karcinoma. “

 

Cijena na upit

Sušeni aktivni micelij cordyceps militaris

Cordyceps ima dugu povijest korištenja u tradicionalnoj medicini, osobito kao afrodizijak. Neke polisaharidne komponente i kordicepin koji imaju antitumorna svojstva izolirani su upravo iz Cordyceps militarisa. Ova gljiva ima i antidepresivna svojstva, jača imunološki sustav, povoljno djeluje na jetru i bubrege, pospješuje cirkulaciju i liječi hepatitis B. Koristi se protiv kašlja, za probleme sa sluzi, protiv otežanog disanja, astme i u liječenju kronične opstruktivne plućne bolesti. Cordyceps ima dugu tradiciju korištenja kod stanovnika Himalaja zbog povećanja energije i izdržljivosti koja im je potrebna za život na velikim visinama.

Cijena na upit

Još neka svojstva cordyceps militaris:

 • bore se protiv virusa
 • pomažu u liječenju autoimunih bolesti  
 • poboljšavaju pamćenje i koncentraciju
 • reguliraju razinu šećera u krvi
 • otklanjaju umor, slabost i nesanicu
 • pospješuju regeneraciju jetre
 • liječe alergije, astmu, dermatitis i psorijazu
 • sprečavaju bolesti srca i krvnih žila
 • pospješuju cirkulaciju
 • pomažu u liječenju artritisa i reume
 • poboljšavaju seksualne funkcije
 • ublažavaju nuspojave kemoterapija

Napomene uz narudžbu

Podloge se mjere prije termičke obrade te su podložne zbijanju.
Supstrati bukovače za profesionalni uzgoj ne šalju se poštom.
Troškovi poštarine prema važećem cjeniku Hrvatske pošte.
KUTIJA – mala 1 €/kom (5 lit. micelija), velika 2€/kom (do 22 lit. micelija)
Slanje paketa ponedjeljkom, utorkom i srijedom.
Moguće osobno preuzimanje, za podatke vidi ovdje.(kontakt)
Moguća dostava za veće količine.
Medicinska* svojstva gljiva (izvor: Wikipedia) su prevedena i prilagođena.

Kontaktirajte nas
Pronađite nas
Pratite nas

Pošaljite nam upit

Sva pitanja i narudžbe možete poslati putem ovog obrasca. Obratite nam se s povjerenjem.